Messengers of Peace.

Tanam Bakau 2019

-------------------------------

Gambar Kenangan PPM Balik Pulau

Tahniah diucapkan kepada semua penerima anugerah.

Maljis Anugerah PPM Pulau Pinang

Tahniah dan Syabas!

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) telah diumumkan oleh pihak kerajaan. Susulan itu, semua ahli pengakap atau orang perseorangan perlu duduk di rumah. Utamakan keselamatan dan kesihatan sepanjang tempoh (PKP) #stay@home. SALAM PENGAKAP! SEKALI BERPENGAKAP, SELAMANYA BERPENGAKAP!

PESURUHJAYA DAERAH

PESURUHJAYA DAERAH
SELAMAT DATANG KE LAMAN BLOG RASMI PERSEKUTUAN PENGAKAP MALAYSIA DAERAH BALIK PULAU. SEKALI BERPENGAKAP, SELAMANYA BERPENGAKAP!

[MAKLUMAN] :-

Assalamualaikum wbt dan Salam Pengakap!

Tuan/Puan, Terima kasih kerana mengunjungi Laman Web Rasmi PPM Balik Pulau.Laman sesawang PPM Balik Pulau ini akan dikemaskini semula. Mohon maaf di atas masalah teknikal ini .

[JOM BERSAMA PPM BALIK PULAU] :-

#Stay@home

Tempoh PKP dilanjutkan sehingga 12 Mei 2020

#penanglawancovid-19

#PPMBalikPulauHEBAT!

Ahli Pengakap Daerah Balik Pulau yang ingin mendapatkan maklumat tentang aktiviti pengakap PPM Daerah Balik Pulau boleh dapatkan info dari facebook

Gambar aktiviti PPM Daerah Balik Pulau telah dimuat naik ke dalam facebook.

Nantikan program yang akan datang!

Selamat Berpengakap!

[UNTUK MAKLUMAT LANJUT]

SILA LIHAT PADA TAKWIM 2020 PPM BALIK PULAU

PPM Balik Pulau

#PPMBPHEBAT!

18 May, 2017

JAMBORI DI UDARA (JOTA) PENGAKAP PERINGKAT ANTARABANGSA 2017JAMBORI DI UDARA (JOTA) PENGAKAP PERINGKAT ANTARABANGSA 2017 Assalamualaikum wbt dan Salam Pengakap! Tun/Puan, Guru Pengakap / Pemimpin Pengakap Semua Unit Pengakap. Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Balik Pulau akan mengadakan JAMBORI DI UDARA (JOTA) PERINGKAT ANTARABANGSA 2017 pada :- Tarikh : 20 Mei 2017 Tempat : SMK Saint George (M) Balik Pulau. Jom sertai kami untuk berhubung dengan semua ahli pengakap di seluruh Malaysia! Callsign kami adalah 9M2PBP. Muat turun surat. Kik di sini.

16 May, 2017

SELAMAT HARI GURU 2017.

Assalamualaikum wbt.

Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru di seluruh Malaysia dan khasnya di PPD Barat Daya serta barisan Jurulatih Persekutuan Pengakap Malaysia Daerah Balik Pulau. (PPMBP)
Terima kasih kepada semua guru-guru pengakap dan pemimpin sekolah-sekolah daerah barat daya.
SELAMAT HARI GURU!